JH Audio Contour XO Review

De JH Audio Contour XO is een unieke samenwerkingsmonitor met L-Acoustics met 10 BA-drivers die zijn afgestemd op audioprofessionals. De prijs is € 1350,-.

Disclaimer: De JH Audio Contour XO is ons als sample toegestuurd in ruil voor onze eerlijke mening in deze review. Wij danken het team van JH Audio en L-Akoestiek om ons deze kans te geven.

Klik hier om meer te lezen over JH Audio-monitoren die zijn beoordeeld op Headfonics.

Let op, deze recensie van 2 pagina’s volgt onze nieuwe scorerichtlijnen voor 2021, die u hier kunt lezen.

JH Audio Contour XO

De JH Audio Contour XO heeft een fysieke, gearticuleerde en energieke afstemming die, hoewel topklasse voor het ophalen van details, ook nooit echt een gevoel van levensvreugde verliest als het gaat om puur luisterplezier.

Schuif hier om je score op de uitrusting toe te voegen!111 stemmen

9.1

JH Audio lanceerde in 2021 twee ‘big-ticket’-items. De eerste daarvan was de aangepaste versie van de nieuwe vlaggenschiphybride Jolene die we eerder dit jaar hebben beoordeeld en een aantal serieuze topscores kregen. Niet alleen voor de geluidskwaliteit, maar het voelde ook alsof ze de technische gootsteen in de keuken gooiden zonder de prijzen te verhogen, wat altijd welkom is.

Het tweede product dat werd gelanceerd, de Contour XO, is een wat complexer aanbod. Dit is een high-end multi-driver monitor ontwikkeld in samenwerking met de bekende Franse pro-audio specialisten, L-Acoustics.

Dit is een bedrijf dat bekend staat in de studio- en gigcircuits vanwege het leveren van uitstekende live audio- en studioapparatuur, waaronder line arrays, versterkers en signaalverwerkingsapparatuur.

Veel pro’s gebruiken de uitrusting en met die achtergrond moet de Contour XO worden gezien als het in-ear equivalent van het ‘signature’ geluid van L-Acoustics. Een hulpmiddel in de eerste plaats voor referenties en toneeluitvoeringen, maar misschien ook een afstemming die de goedkeuring van geïnteresseerde audiofielen zou kunnen krijgen.

JH Audio Contour XO
Copyright JH Audio / L-Akoestiek 2021

Technische hoogtepunten

Soundrive-technologie

De Contour XO is een all-BA 10 drivermonitor, verkrijgbaar in zowel aangepast als universeel formaat (via L-Acoustics e-store). De drivergroepering is georganiseerd rond JH Audio’s eigen mini quad-driver BA-packs met behulp van hun gepatenteerde Soundrive™-technologie. Dat betekent dus 3 speciaal gegroepeerde driverunits met een quad low, een dual mid en een quad high via een 3-way crossover.

De Contour XO-drivers zijn huizen in een uniek Acoustic Sound Chamber-ontwerp, een 3D-geprint verzonken buizensysteem in het mondstuk om ‘zweetkruip’ en bijbehorende smurrie te verminderen die de buizen verstoppen en uitgebreide reiniging vereisen om te presteren.

FREQ|FASE™

Dit alles is aan elkaar geregen met een geïntegreerde 4-weg crossover op die belangrijke punten, evenals het gebruik van een drievoudige boring met JH Audio’s Freq|Phase ™ roestvrijstalen buisgolfgeleider voor nauwkeurige fasetiming.

Voor degenen die niet bekend zijn met Freq|Phase, stelt JH Audio dat typische multi-driver monitoren met verschillende maatsoorten, parallel aan de voorkant gepositioneerd, rekening moeten houden met timing door afstand als factor te gebruiken. Als deze ontwerpen buizen van gelijke lengte gebruiken en niet in de tijd verspringen, krijgt u ernstige annuleringsproblemen op de verschillende kruispunten.

Deze problemen kunnen niet worden opgelost met egalisatie of het eenvoudig verplaatsen van de crossovers. Met Freq|Phase zijn de lage, midden en hoge BA-driverpakketten anders gepositioneerd met verschillende buislengtes om rekening te houden met de snelheid van elke driver, met name de hoge tonen.

Variabele bas

De Contour XO maakt ook gebruik van JH Audio’s Variable Bass Attenuator-module op de standaardkabel. Dit is een dubbele draaiknop (één per kanaal) waarmee u de hoeveelheid bas in de geluidssignatuur kunt versterken of verminderen.

Het is echter niet puur bas, daar is de impact het meest voelbaar. Er is een element van de gelijke-luidheidscontour van Fletcher Munson die door de FR loopt om ervoor te zorgen dat de bas de rest van de FR niet overstemt.

Dit zijn ook geen subtiele tweaks met een variabel bereik van 0dB tot 15dB en ze kleuren het geluid aanzienlijk, afhankelijk van je voorkeur. Het is ook de nieuwere kleinere module die ik voor het eerst tegenkwam op de Jolene, wat een kleiner en meer welkom fysiek profiel geeft.

JH Audio Contour XO

Ontwerp

Dit is een extreem solide en goed gebouwde universele monitor met een vormfactor die niet zo ver verwijderd is van die van de Roxanne Aion en tot op zekere hoogte de universele Angie.

De Contour XO is ook een typisch ‘JH Audio’-formaat universele monitor, wat redelijk groot betekent vanwege de Freq|Phase-buizen met variabele lengte die netjes in de schaal moeten passen. Het blijft echter relatief licht van gewicht ondanks de omtrek met alleen oordeelkundig gebruik van metalen in de nieuwe 7-pins connectoren en acryl vrijwel overal elders.

De esthetiek is helemaal zwart met een subtiele inzet van koolstofvezel op de frontplaten, gouden accenten op de spatborden en verbindingsringen, en een gepolijste zwarte holle body. Dit is een pro-look met strakke lijnen en een behoorlijk contrast met de exotische ontwerpen die ik gewend ben te zien aan de aangepaste kant van de JH Audio-monitoropstelling.

Vooraan en in het midden staan ​​de L-Acoustics-logo’s die de samenwerking tussen de twee bedrijven op de Contour XO-tuning symboliseren en tot op zekere hoogte kan ik begrijpen waarom het kleurenschema is zoals het wordt gegeven. L-Acoustics gebruikt goud in hun branding. Zwart is een uitstekende en populaire kleur om elke gouden afwerking uit te werken.

De Contour XO 7-pins connectoraansluiting is vrij bolvormig en draagt ​​aanzienlijk bij aan de totale grootte van de monitor. Het heeft echter dezelfde superieure nette afwerking die ik voor het eerst zag met de Jolene. De bijpassende buitenste gouden ring en stevige bronskleurige steel houden alles zeer schoon rond de socket.

JH Audio Contour XO

Comfort en isolatie

Het mondstuk zelf is niet zo lang of breed, maar het langwerpige ontwerp van de behuizing betekent dat het vrij lang is van plaat tot punt en moet worden beschouwd als een pro-fitting in plaats van een ontspannen audiofiele luisterinvoeging.

Dat is niets nieuws voor JH Audio-ontwerpen die vaak bekend staan ​​om het aanbieden van zeer hoge monitoren en op de een of andere manier denk ik dat dat ook goed past bij het professionele L-Acoustics-publiek.

U zult merken dat het Contour XO-mondstuk diep in uw gehoorgang zal steken en het daardoor zeer veilig houdt, iets wat voor toneelvoorstellingen wel vereist is.

De eigenlijke hoofdschaal of -lichaam steekt echter een beetje uit uw oor en is niet precies gelijk. Nergens zo ver naar buiten als de aangepaste versies, maar nog steeds een paar mm naar buiten zodat de grotere 7-pins connector de kabel soepel over je oor kan leiden.

JH Audio Contour XO

Isolatie

Dankzij het volledig uitgebalanceerde armatuurontwerp heeft de Contour XO geen ventilatiepoort nodig, wat wel helpt om de afdichting in het oor te verbeteren.

De rest van de pasvorm komt neer op hoe ideaal de meegeleverde voorraadtips zijn, wat een relatief eenvoudige line-up is van 3 schuimtips in s, m en l en 3 siliconen tips met enkele boring in dezelfde maatopties. Je krijgt ook een extra set medium single-bore siliconen tips die uit de doos zijn gemonteerd.

Het Contour XO-isolatieniveau met de meegeleverde voorraadtips is redelijk goed, waarbij de schuimtips een klein voordeel hebben ten opzichte van de siliconen-alternatieven met één boring. Ze hebben echter heel andere paseigenschappen, althans voor mij.

Met de siliconen tips ging ik voor een middelgrote die een diepere inbrenging in de gehoorgang mogelijk maakte. Met het schuim vond ik dat de grootste maat de beste afdichting bood en paste bij de Contour XO, maar het mondstuk verder weg duwde van die uiterst belangrijke tweede bocht in de gehoorgang.

Als je zin hebt om naar een derde partij te gaan, dan passen Final E-tips prima op dat mondstuk met een vergelijkbare inbrengdiepte en comfortniveau als de standaard siliconen tips. Ze zullen ook een uitstekende afdichting creëren.

JH Audio Contour XO

Kabels en connectoren

7-polig

De Contour XO-kabel gebruikt dezelfde 7-pins connector en met variabele basmodule uitgeruste versie als degene die bij de Jolene wordt geleverd. De nieuwe 7-pins aansluitbus is op mij gegroeid sinds ik eerder zowel de Contour XO als de Jolene heb ontvangen. Het ziet er schoner uit dan de 4-pins stuurpen met een sneller verbindings- en ontgrendelingssysteem.

De vrouwelijke socket op de schaal ziet er veel schoner uit in mijn ogen met een vleugje goud dat de basisverbindingen heel mooi opruimt. Voorbij zijn de dubbelwerkende schuif en schroef en in plaats daarvan een eenvoudigere, met iridium gecoate duw- en trekconnector die er erg robuust uitziet en uitstekend werk doet om condensatie te blokkeren.

Ja, het neemt veel ruimte in beslag aan de bovenkant van de schaal, maar met het hoofdgedeelte dat een beetje uit je oor steekt, betekent dit dat de boog van de kabel uit het stopcontact je buitenoor op een zeer comfortabele manier vrijmaakt.

JH Audio Jolene

Voorraad kabel

De Contour XO wordt geleverd met een 48 “lange kabel met een optie om tegen een extra vergoeding bij de kassa naar 64” te gaan. Dit is een OFC 4N verzilverde Litz-draad van hoge zuiverheid die een beetje bruis en energie zou moeten toevoegen aan de hoogfrequente productie in vergelijking met de donkere OFC-only draden van JH Audio.

De met basmodule uitgeruste kabel is relatief omvangrijk maar mooi afgewerkt met een strakke vlecht in plaats van een gedraaide zwarte mantel. Ik weet nog steeds niet of dit een 8-core is in tegenstelling tot 4-core op de oudere standaarddraad, maar hij voelt zeker dikker aan dan de originele 4-pins versie.

De Contour XO-geheugenkabel is niet het nieuwe veerkrachtige type dat je op de meeste IEM-kabels ziet, maar de materialen zijn vrij zacht en kneedbaar. Het is ook redelijk vasthoudend, wat betekent dat je kunt buigen en vormen en dat het die vorm zal behouden. De trekontlasting en het lage niveau van microfonie zijn niet verrassend uitstekend.

Deze kabel wordt ook geleverd met de nieuwe kleinere en lichtere 0-15dB variabele basmodule die voor het eerst te zien was op de Jolene. Je hebt die schroevendraaier nodig om hem aan te passen, dus houd die bij de hand. Het werkt echt goed met veel ruimte voor basreductie of -verbetering waar nodig.

JH Audio Contour XO

Verpakking & Accessoires

Zoals bij de meeste JH Audio-monitoren, is de Contour XO-verpakking zeer compact en goed beschermd voor verzending. De externe graphics benadrukken de samenwerking met L-Acoustics en JH Audio branding en een kort achtergrondverhaal voor beide hoofdrolspelers van dit project, Jerry Harvey en Dr. Christian Heil, aan de kant.

Binnenin krijg je een sterke, met schuim beschermde binnenvoering die de draagtas en meegeleverde accessoires bevat, die als volgt zijn:

  • Wasgereedschap
  • Basaanpassing ‘schroevendraaier’
  • L-Akoestiek Stickers
  • Flygirl-sticker
  • Gebruikershandleiding

JH Audio Contour XO

Draagtas

De Contour XO-koffer is een aangepaste JH Audio DiamonDyzed Aluminium puck-stijl IEM-koffer met de Contour XO-branding vooraan en in het midden. Het L-Acoustics-logo staat bovenaan en het JH Audio-logo hieronder, opnieuw om het Contour XO-partnerschap aan te duiden.

Deze koffers zijn zwaar, redelijk in zakformaat (denk aan zijzakken van een cargobroek), maar ook zeer duurzaam met een mooie zachte gewatteerde voering aan de binnenkant om onbedoelde schade aan uw monitorschalen te voorkomen.

Binnenin meet de koffer 2 13/16 “diameter x 1 7/16” hoog, zodat je genoeg ruimte hebt voor de kabel, drivers, het reinigingsgereedschap en de ‘schroevendraaier’ voor het aanpassen van de bas. Je kunt ook in de zak met tips knijpen zonder de mogelijkheid te verliezen om het deksel vast te schroeven.

Klik op pagina 2 hieronder voor geluidsimpressies en selecteer vergelijkingen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Crossmediaco
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart