64 Audio U6t Review | Headfonics Audio-beoordelingen

64 Audio U6t is een universele multi-BA-driver in-ear monitor met het apex-filtersysteem, LID en tia-technologie van het bedrijf. Het kost $ 1299.

Disclaimer: de 64 Audio U6t die voor deze review naar ons is verzonden, is een gekocht apparaat en hoeft niet te worden geretourneerd. Wij danken het team van 64 Audio om ons deze kans te geven.

Klik hier om meer te lezen over 64 audioproducten die we op Headfonics hebben beoordeeld.

Let op, deze recensie van 2 pagina’s volgt onze nieuwe scorerichtlijnen voor 2021, waarover u meer kunt lezen hier.

64 Audio U6t

Ik aarzel om het te zeggen wanneer de 64 Audio U6t iets meer dan $ 1k kost, maar dit is een geweldige alledaagse uitvoering en speelt heel goed met zowat elk vocaal gericht genre dat je erop gooit. Het feit dat het gemakkelijk door de meeste DAP’s kan worden bestuurd, maakt het des te aantrekkelijker. Hier valt weinig aan te merken.

Schuif hier om je score op de uitrusting toe te voegen!86 stemmen

8.9

64 Audio zet de heruitvinding van hun audiofiele serie in-ear monitors voort met de recente lancering van hun nieuwe en meer betaalbare universele product tot nu toe, de U6t.

Nu hebben we de originele A6 beoordeeld toen deze oorspronkelijk eind 2016 / begin 2017 werd gelanceerd. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds de steunpilaar van de line-up van het bedrijf onder de naam A6t

Dit was een aangepaste IEM die ik beschreef als luisteraarvriendelijk met een mooie sub-bass lift en goede middentonen met de juiste kabel. Een duidelijke breuk met de oudere V6 ‘daddy’ toen 64 Audio bekend stond als 1964Ears.

Ik geloof dat de A6 ook de eerste was die het apex-filtersysteem gebruikte, een technologie die in zowat elke monitor zit die 64 Audio sindsdien heeft geproduceerd. De U6t zou idealiter het universele equivalent van de A6t moeten zijn, maar met tips en een verbeterde kabel hebben we een andere geluidssignatuur of meer van hetzelfde in een toegankelijker formaat?

64 Audio U6t
Copyright 64 Audio 2021

Technische hoogtepunten

De U6t is een volledig BA 6 driverconfiguratie met 2 voor de lage tonen, 2 voor de middentonen, 1 middenhoge en een tubeless tia hoge driver voor de hoge tonen. Dit is netjes aan elkaar geregen met behulp van een geïntegreerde 4-weg passieve crossover met een redelijk eenvoudig te besturen impedantie van 10Ω en 108dB SPL.

Dat is heel anders dan de originele A6 die werd beoordeeld op 22Ω en 115dB SPL, maar consistent met de huidige A6t-versie die ze nu verkopen, dus het is mogelijk dat sommige stuurprogramma’s zijn gewijzigd of aangepast sinds 2017.

tia

Tia staat voor tubeless in-ear audio en is een belangrijk uniek verkoopargument voor zowel de A6t, U6t als hun huidige universele vlaggenschip, de Fourté.

De U6t maakt, net als zijn universele broers en zussen, gebruik van de kenmerkende tia-stuurprogrammatechnologie van het bedrijf die voor het eerst werd gezien eind 2016/2017, hoewel deze op dat moment niet in de originele A6 zat. Dat kan ook een deel van de impedantie- en SPL-verschillen tussen de oudere A6 en U6t verklaren, aangezien afgedichte BA-stuurprogramma’s vaak gemakkelijker te besturen zijn dan open of geventileerde versies.

De kern van tia is een open, gebalanceerd BA-ontwerp en wordt gezien als een veel opener geluid dan een afgedichte BA-driver met buizen die nog steeds door veel concurrerende monitoren wordt gebruikt. Natuurlijk zijn tubeless drivers nu meer gangbaar op de markt, maar elk heeft zijn eigen unieke implementatie.

Met het diafragma vrij van obstructies, is de stelling dat veel van de trillingen en resonanties die je krijgt met gesloten of buisvormige ontwerpen, verdwenen zullen zijn.

Geen buizen meer en geen dempers meer, waardoor er meer ruimte is voor het kamerontwerp en een overstap naar een enkel mondstuk met brede boring. Brede boringen produceren een natuurlijker geluid in mijn oren dan afzonderlijke kanalen die tot aan de punt in buizen worden geleverd.

64 Audio U6t

top

De U6t maakt ook gebruik van 64 Audio’s apex-technologie met de toevoeging van 3 modules: de -10db mX-module, de -15dB m15-module en de -20dB m20-module. Afgezien van de m26 solide plug, die alleen voor high-end oordopjes is, is dat de volledige aanvulling van beschikbare filters.

apex is een afkorting voor Air Pressure Exchange. Het uiteindelijke doel is om het niveau van de pneumatische druk die wordt geleverd naast de geluidsdruk te verminderen bij het invoegen en gebruiken van een IEM of in dit geval een CIEM.

Door dit soort druk te verminderen, krijgt het trommelvlies minder werk. Zo wordt de kans op langdurige gehoorschade verminderd, zodat u veilig muziek kunt afspelen op een luider niveau dan u normaal kunt doen.

apex werkt zijn magie door de modules zoals de m20, m15 en mX, die zijn ontworpen om precies in de eigenlijke schaal van de U6t te passen. Elke module heeft een opening aan de bovenkant gecombineerd met multi-cell studio-grade TPE-materiaal binnenin dat varieert in grootte en samenstelling om verschillende hoorbare en geluidsdrukeffecten te produceren.

DEKSEL

De volledige naam voor deze functie is Linear Impedance Design. Degenen onder u die bekend zijn met de FIBAE-technologie van Custom Art, zullen vrij snel het grotere doel van LID van 64 Audio begrijpen.

Kortom, LID zorgt ervoor dat, ongeacht het impedantieniveau op een bepaalde uitgang, u de U6t erop aansluit, geen lage Z-scheefheid mag hebben en trouw moet zijn aan de juiste afstemming.

Dat betekent dat voor degenen die een 1e generatie HiBy R6 of een Shanling M2s met hun uitgangsimpedantie van 4Ω tot 10Ω hebben, er geen impedantie-mismatch zal zijn en dat de U6t nauwkeurig of ‘waar’ moet klinken.

64 Audio U6t

Ontwerp

Het U6t-ontwerp behoudt die kenmerkende vormfactor van de 64 Audio universele serie, maar het uiteindelijke ontwerp is een beetje een mix van alles wat eerder is geweest, maar met een nieuwe en nog donkerdere verfbeurt. Je kunt dit een klassiek audiofiel zwart noemen bij gebrek aan een betere zin.

Dat betekent dat de U6t dezelfde matte aluminium schaalafwerking heeft als de U18s, maar deze keer in een zeer donkergrijze of gunmetal tint in plaats van zwart. Je krijgt ook een even glanzende frontplaat als de Nio, maar met een geheel zwarte glans in plaats van de helderdere Abalone.

Om de hoek heb je de gebruikelijke apex-aansluiting met een aantal zeer complementaire kleurafstemming voor de mX- en de m15-modules. De zilveren m20 zorgt voor meer contrast, maar niet op een opzichtige manier.

Merk op dat deze voorbeeldfilters niet de nieuwe “64”-branding hebben die op de U18s-versies meer leek op de oudere subtielere insignes van de Nio. U6t-filters in de winkelversie hebben mogelijk de nieuwere afwerking.

Omdat er minder drivers in de U6t zitten in vergelijking met de 18-driver U18’s, is de aluminium schaal iets ondieper en meer in lijn met de compactere Nio-afmetingen. In feite zijn de afmetingen van de Nio en U6t, afgezien van het nieuwe kleurenschema en de nieuwe afwerking, vrijwel identiek.

64 Audio U6t

Voorraad kabel

Technisch

We hebben dus een nieuwe ‘exclusieve’ Premium kabel ter vervanging van de normale standaard premium kabel en op papier (en qua prestaties) is het een substantiële upgrade. Dit was het enige belangrijke gebied waarvan ik vond dat de originele A6 een grote lift nodig had en blij om te zien dat we enkele jaren later een goede kwaliteit standaardkabel aan de U6t hebben bevestigd.

De ‘exclusieve’ versie is veranderd van de vorige 28AWG ultra-lage weerstand verzilverde koperdraad (SPC) in een nieuwe en grotere 26AWG verzilverde OCC-koperdraad, hoewel nog steeds een 4-draads geometrie zoals bij het origineel.

Zoals je kunt verwachten met een grotere dikte, biedt de kabel een betere weerstandsprestatie en op papier heeft hij inderdaad een nominale waarde van 0,23Ω in vergelijking met de 0,28Ω-specificatie van de standaard Premium-kabel.

Afwerking & Behandeling

Esthetisch gezien is de volgende exclusieve Premium-kabel een grotere constructie, maar met een zachter glanzender zwart gevlochten omhulsel om die grotere draad te huisvesten. ondanks de verbeterde singel vind ik deze kabel eigenlijk comfortabeler om te hanteren in vergelijking met de hardere afwerking van het origineel.

Ook de afwerking is wat veranderd. Voorbij zijn de haakse, stevige connectoren en komt er een slanke rechte 3,5 mm TRS-aansluiting. Een nieuwe langwerpige en gemerkte zwarte aluminium splitter en cinch vervangt ook de oudere rubberachtige schijf/cinch.

Ten slotte, geen vasthoudende geheugendraad die wordt vervangen door het nieuwere zachtere veerkrachtige type waar ik veel de voorkeur aan geef. Dat helpt ook om de kabel een beetje meer te dempen voor microfoons in vergelijking met het origineel

De exclusieve U6t-kabel klit ook niet zo veel als de dunnere Premium-kabel. Niet dat het origineel geheugen vasthoudend was, in elk geval vertonen beide dezelfde eigenschappen in dat opzicht. Bij het rollen en uitrollen valt de nieuwe exclusieve versie er gewoon uit, terwijl het origineel in een hoop klitten en knopen terechtkomt.

64 Audio U6t

Comfort en isolatie

De comfortniveaus van de U6t zijn vrijwel hetzelfde als die van de U18s en de Nio, wat ik gunstig vind ondanks het verzwaarde aluminium ontwerp dat zwaarder is dan acrylalternatieven.

De zachte rondingen van de U6t en de relatief lichte vormfactor raken het oor nauwelijks of drukken onaangenaam naar beneden. De lange stelen kunnen ook helpen om de kabel omhoog te houden en weg van de zijkanten van je oor, waar soms druk van de kabel kan ontstaan.

Slechts één ding om op te merken is dat de U6t een beetje meer vlak in het oor zit, net als de Nio, vanwege de kleinere vormfactor. Grotere builds zoals de U18’s zitten iets verder, hoewel het niet echt een probleem is als het gaat om comfort of passieve isolatieniveaus, omdat ze meer worden bepaald door het type tip en filter dat wordt gebruikt.

Tips

De traditionele beïnvloeder voor passieve isolatie zijn de meegeleverde tips die dezelfde opstelling hebben als de U18’s in die coole spinachtige tiphouder die ook netjes in het deksel van de draagtas past.

Je krijgt 3 soorten tips, een schuimvariant genaamd TrueFidelity in small, medium en large, evenals een set siliconen tips met één boring in dezelfde maten. De 3e set zijn SpinFit CP145’s waarvan ik persoonlijk vond dat ze het beste van de drie meegeleverde oordopjessets isoleren en ook het hoogste niveau van comfort bieden.

De schuimtips voelden een beetje veiliger in mijn oor in vergelijking met de zachtere, meer buigzame siliconentips, maar noch de siliconen noch de schuimtips deden het even goed voor geluidsdemping.

64 Audio U18's

apex-modules

Isolatie is zo voor de U6t, ongeveer hetzelfde als de U18s en iets beter dan de geventileerde Nio. Dat passieve niveau kun je tweaken via de tips waar je hieronder meer over kunt lezen, maar je kunt het ook beïnvloeden via de apex-filters die tegelijkertijd de prestaties isoleren en finetunen.

Elk geleverd filter met de U6t heeft een variërend niveau van dB-ruisdemping die u meteen kunt oppikken. Het mX-filter isoleert het minst bij -15dB met de m20 het maximum bij -20dB. De m15, die uit de doos op de U18’s wordt gemonteerd, heeft een vermogen van -15dB.

Als je de beste isolatie wilt, pak dan de m20-filters, maar daarbij zal de geluidssignatuur de basniveaus meer verhogen dan de andere twee modules. De m15 haalt het een tandje lager, maar met minder isolatie en de mX isoleert het minst en biedt, zoals je zou verwachten, de minste hoeveelheid bas van de 3 filters.

64 Audio U6t

Verpakking & Accessoires

Nogmaals, de U6t-verpakking leent een beetje van wat eerder kwam, met de smallere Nio-verpakking en de stijl van het opklapbare deksel van de U18s-doos. Ik zie het persoonlijk meer als een ingekorte U18s-doos, maar met het interne display en de opstelling van de Nio zodra je hem opent.

De buitenkant is de kenmerkende zwart-wit grafische lay-out van het bedrijf met de monitoren vooraan en in het midden. Binnenin heb je de gebruikelijke introductie van Vitaliy onder het deksel met de koffer, monitoren, kabel en nieuwe draagtas op volledig display in een voorgevormde schuimbasis.

Naast de genoemde tips en trayhouder, bevatten de accessoires ook een kraagclip voor de kabel en een klein schoonmaakborsteltje.

64 Audio U6t

Draagtas

Ik geloof dat dit dezelfde ‘Premium Leather’ draagtas is als die bij de U18s is geleverd, maar met een iets andere afwerking. Dit is een afgerond, hoogwaardig simulatieleer en zwart stikselontwerp in tegenstelling tot het gele stiksel op de U18s-versie. Het is zacht maar sterk aan de buitenkant met het kenmerkende nieuwe 64 Audio-logo in reliëf op de voorkant.

De binnenkant is redelijk ruim met voldoende ruimte om in een kabel of twee te passen, de monitoren en zelfs de spider-wed tips-lade bovenop. De zijkanten, bovenkant en binnenkant van het deksel zijn opgevuld met een stoffen materiaal, zodat uw monitoren niet te maken krijgen met onnodige stoten tijdens het dagelijkse dragen.

Het is iets te groot om gemakkelijk in een zak te kunnen worden opgeborgen, wat kleinere plastic containers of zachte zakjes zouden kunnen bieden, maar het zal geen problemen hebben om onderweg in kleine tassen te worden gegooid.

Klik op pagina 2 voor geluidsimpressies en selecteer vergelijkingen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Crossmediaco
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart