IFi Audio ZEN Signature Set Review

iFi Audio ZEN Signature Set bevat de ZEN DAC Signature V2, de ZEN CAN Signature 6XX en een gebalanceerde kabel van 4,4 mm. Het kost $ 499.

Disclaimer: De iFi Audio ZEN Signature Set die voor deze review naar ons is gestuurd, is een voorbeeld in ruil voor onze eerlijke mening. Bedankt aan iFi-audio om ons deze kans te geven.

U kunt meer lezen over iFi Audio-producten die we op Headfonics hebben beoordeeld door hier te klikken.

Let op, deze recensie van 2 pagina’s volgt onze nieuwe scorerichtlijnen voor 2021, die u hier kunt lezen.

iFi Audio ZEN Signature-set

Kleur is soms goed en deze combinatie van iFi Audio Signature Set kan je kleur plus neutraliteit, warmte en helderheid geven met extra input en een behoorlijke hoeveelheid kracht en je alles in één handige doos geven.

Schuif hier om je score op de uitrusting toe te voegen!108 stemmen

8.4

Neem de hoofdtelefoonversterker van de iFi ZEN CAN-serie, de iFi ZEN DAC Signature, verpakt in twee iPower X-stroomadapters met een gebalanceerde kabel van 4,4 mm tot 4,4 mm, stop ze allemaal in één doos en u krijgt een algemeen idee van wat de recensie van vandaag is item is, de iFi ZEN Signature Set 6xx.

iFi maakt al hun apparatuur helemaal opnieuw en ontwerpt hun eigen circuits, en schrijft zelfs hun eigen firmware, dus besloten ze een functie op hun ZEN CAN aan te passen om het geluid te verbeteren van een paar Drop Sennheiser HD6xx, een van Drop’s best verkochte hoofdtelefoons.

Elke keer als ik mijn hoofd en terug draai, brengt iFi nieuwe apparatuur uit. Ze introduceren graag nieuwe ontwerpen en willen in hun ideologie conceptueel hun productassortiment verbeteren. Deze boxset is precies dat en tegen een gereduceerde prijs om op te starten.

Technische hoogtepunten

Een van de belangrijkste verschillen hier is binnen de component van de ZEN DAC Signature-serie, waarvan ik geloof dat het de tweede iteratie is. Als je je herinnert dat versie één een Octa-core XMOS-configuratie had. Ik heb het niet over de eerste ZEN DAC met de koptelefoonuitgangen maar over de standalone eerste versie Signature DAC.

De meeste technologie die betrokken is bij de ZEN DAC-handtekening, is geleende technologie van de iFi Pro-lijn. De gebruikte controller is bijvoorbeeld dezelfde 2000 MIPS Hexadeca-core XMOS-microcontroller met dubbele snelheid uit de Pro-lijn. Het geheugen is ook verviervoudigd tot 512 KB in vergelijking met de vorige 8 core-variant.

Aan de decoderzijde is de Burr-Brown multi-bit chip ook een verbeterde chip in de ZEN DAC handtekening die bit-perfect kan doen op PCM tot 32 bit 384kHz en native DSD tot DSD256. DXD is in gebruik plus volledige MQA die nu op hardwareniveau wordt gedecodeerd.

Niet zozeer een verbetering maar een tweak, de 6xx-versterker heeft een nieuw gelabelde knop genaamd HD6xx. De tweak omvat verzwakking van de 7kHz-frequentie en een zachte boost van frequenties onder 500Hz. Deze tweak is evenzeer van toepassing op de Sennheiser HD650 en natuurlijk de Drop-versie, de HD6xx.

iFi Audio ZEN Signature-set

Ontwerp

Niemand anders maakt hoofdtelefoonapparatuur in afgeronde trapeziumvormige vormen en heeft een uniek onmiskenbaar iFi-ontwerp. Dit exclusieve iFi-ontwerp verloor deze keer een deel van de retro-looks uit het verleden door een verandering in het kleurenschema naar een blauwe tint en witte letters.

De oudere varianten met geborsteld aluminium oogden meer retro en deze kleurstelling brengt de onderdelen meer in lijn met een modern ogend onderdeel.

De trapeziumvormige schelpen zijn naadloos en gemaakt van metaal. De constructie is fors en het vasthouden van elke eenheid geeft je een gevoel van stijfheid en kwaliteit op een zeer hoog niveau. De metalen schaal is ook zeer goed afscherming tegen externe interferentie. Ik legde mijn telefoon direct op de units en hoorde helemaal geen geluid.

Er is een kleine specifieke verbetering die misschien onbeduidend lijkt, maar ik merkte het wel. De ZEN CAN- en ZEN DAC-knoppen hadden een metalen rammelaar als je het apparaat schudde, maar op dit apparaat is die gril verbeterd en lijken de knoppen nu beter opgevuld te zijn.

iFi Audio ZEN Signature-set

IO

De ZEN DAC-handtekening gebruikt een enkele USB-ingang, een type B USB-C vrouwelijke connector. Alle andere aansluitingen zijn analoge uitgangen. Er is een paar standaard L/R RCA-uitgangen plus een 4,4 mm Pentaconn gebalanceerde uitgang. Ik wou dat het meer ingangsconnectiviteit had, misschien zou een extra optische of een SPDIF-ingang leuk geweest zijn.

De 6xx-versterker heeft 3 analoge ingangen die aan de achterkant zijn gemonteerd; twee zijn single-ended, de RCA en de 3,5 mm-ingang. De derde ingang is een gebalanceerde ingang van 4,4 mm Pentaconn. De versterker heeft ook een 4,4 mm Pentaconn-uitgang die kan worden gebruikt voor dubbele of meerdere versterkeropstellingen.

Vooraf heeft de DAC geen aansluitingen maar de versterker wel. Er zijn twee aansluitingen op het voorpaneel van de 6xx-versterker, de 3,5 mm single-ended en de 4,4 mm Pentaconn gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang.

We hebben dus één USB-ingang, drie analoge ingangen op de versterker, serieschakeling plus twee hoofdtelefoonuitgangen, wat volgens mij samen meer dan voldoende is voor de meeste desktopopstellingen.

Bediening

Beide units hebben licht gekartelde en grote volumeknoppen van aluminium en vooraan gemonteerd op het dode punt. Er is een puntindicator om aan te geven op welke positie de volumeniveaus zijn, maar ik had liever gezien dat de markeringen zilver of wit waren in plaats van hetzelfde blauw als de knop, omdat ze wat te subtiel en soms moeilijk te zien zijn.

Beide knoppen zijn analoge potten die soepel werken, maar die vaak een onbalans in volume vertonen bij de laagste volume-instellingen, maar deze waren niet zo slecht en presenteerden alleen het specifieke probleem met de meest efficiënte IEM’s en eigenlijk geen met de Power Match ingesteld op nul winst.

De uitgang van de DAC-volumeregeling kan worden ingesteld om vast te zijn en de volumeregeling te omzeilen om een ​​constante output te hebben via de analoge uitgangen. Er is een schakelaar op het achterpaneel waarmee het uitgangsniveau als vast of variabel kan worden ingesteld.

De volumeregeling van de 6xx-versterker heeft zo’n functie niet, maar hij regelt wel het volume op de aan de achterkant gemonteerde 4,4 mm Pentaconn-lijnuitgang, zodat de versterker redelijk goed als desktop-voorversterker kan worden gebruikt.

iFi Audio ZEN Signature-set

Verpakking & Accessoires

Ik had een vrij unieke ervaring met deze opstelling vanwege de iPower X-adapters die in de doos zaten en je krijgt er twee.

De ervaring gebeurde de eerste nacht dat ik naar bed ging, het licht uitdeed en de subtiele 8k witte gloed achter de iFi-logo’s zag die uit deze muurwratten kwamen. Nu ben ik ineens op zoek naar een manier om deze muurwratten te laten zien wat niet normaal van mij is.

Dit zijn de best uitziende muurwratten die ik zonder twijfel heb gezien en ik zou ze heel graag willen opzetten waar ze zichtbaar zijn. iFi belooft schoner geluid door ultrazuivere stroom te leveren wanneer deze stroomadapters worden gebruikt en ik twijfel niet aan hun woorden.

Dit kan een klein probleem zijn voor mensen die deze combo in hun slaapkamer zouden installeren en graag in totale duisternis slapen. Als je de opstelling bijvoorbeeld in de woonkamer installeert, is het geen probleem, maar wordt het een professional omdat ze dubbel dienst doen als subtiele nachtverlichting.

Accessoires

Er is een meegeleverde kabel van 4,4 mm tot 4,4 mm en hij ziet er behoorlijk indrukwekkend uit en wordt zelfs in zijn eigen doos geleverd. De pluggen zijn gemaakt met vergulde 4,4 mm TRRRS-pluggen met verhoogde lip, het pluglichaam is een dik stuk aluminium iFi-merk met korte trekontlastingen en verbonden met OFC-koper en zilveren matrix 8-core 14 AWG-draad.

De rest van de accessoires zijn meer gewoon eerlijk en niet zo exotisch. Twee iFi blauw gekleurde RCA-kabels van 3 voet en een USB-kabel van 3 voet plus wat literatuur worden ook in de doos geleverd. Een USB-kabel van 3 voet is prima voor gebruik op een laptop, maar kan een probleem zijn voor pc-gebruikers van volledige grootte, omdat deze mogelijk niet lang genoeg is om voldoende te bereiken.

iFi Audio ZEN Signature-set

Interne hardware

De interne hardwarelijst van de iFi Signature-stack 6xx leest als een lijst met enkele van de beste componenten die er zijn zonder de aangepaste route te volgen, hoewel de OP-versterkers van de OV-serie op maat zijn gemaakt door iFi.

Om er maar een paar te noemen, in beide units worden Panasonic OS-CON ECPU-filmcondensatoren en ELNA Japanse condensatoren gebruikt. De ZEN CAN 6xx gebruikt ook enkele TDK-condensatoren.

De volumeknoppen zijn TOCOS multi-track analoge potentiometers en hoewel ze zijn ontworpen om kanaalonbalans te minimaliseren, raadt de fabrikant aan om ze boven 11 uur te gebruiken, maar ik ontdekte dat alleen het onderste niveau het probleem had, zodat de instelling het erg veilig speelt . Het probleem verdwijnt iets boven de 8 uur-positie.

Prestatienummers

Zijn de specificaties verbeterd ten opzichte van de vorige ZEN-units? Signaal-ruisverhouding op de versterker bleef hetzelfde op 120dB. Jitter aan de DAC-kant werd met 20% verbeterd door verbeteringen aan het GMT Femto Precision Clock-systeem door te voeren.

Hoe zit het met het uitgangsvermogen? De vermelde gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang op de ZEN CAN 6xx is 1600mW max, terwijl de originele ZEN CAN zijn vermogen had vermeld als een maximum van 1890mW bij 64 ohm en 1600 bij 32Ω.

Als je echter opnieuw naar de specificaties kijkt, kun je zien dat de Signature 6xx 15,2 volt kan leveren in vergelijking met de 15,1 max op de originele versie. Dus er is misschien een kleine verbetering in de rijeigenschappen, maar het is minuscuul.

De frequentierespons is uitgebreid en ik denk dat de verschillen die ik hoor tussen de oude en nieuwe modellen komen door de extra frequentie-uitbreiding. De vermelde frequentierespons van de originele ZEN CAN werd bijvoorbeeld vermeld als 20Hz tot 20kHz. De 6xx-versie heeft het vermeld als 10 tot 200 Hz.

iFi Audio ZEN Signature-set

Bekabelde connectiviteit

USB-DAC

Ik las eerder ergens dat je uitsluitend de volumeknop op de DAC moest gebruiken, want zodra je een bron invoert in de USB-poort van de iFi ZEN DAC-handtekening, wordt het volume vastgezet op de bron en dat is hier niet het geval.

Zowel de NEO iDSD als de Diablo hebben een vaste uitgang via de USB-ingang en je moet hun volumeknop gebruiken, maar niet met de ZEN DAC-handtekening.

Toen ik mijn apparaat voor het eerst aansloot, vroeg het helemaal niet om stuurprogramma’s en het apparaat werkte alsof het een plug-and-play-apparaat was, tenminste op Windows 10. Er is een stuurprogramma beschikbaar om te downloaden op de iFi-website, maar het geeft je wel meer dan een bestuurder en bevat een kleine app.

Bufferinstellingen en stoommodi kunnen worden ingesteld in de kleine app en binnen de geïnstalleerde bestanden zelf is een andere app die is bedoeld om de firmware uit te wisselen, allemaal op maat geschreven door iFi. Op dit moment zijn er twee beschikbare firmwareversies om te downloaden.

Klik op pagina 2 hieronder voor geluidsimpressies en geselecteerde vergelijkingen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Crossmediaco
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart