DdHiFi TC35 Pro Tetris Review

ddHiFi TC35 Pro Tetris is een uniek gevormde DAC/Amp-dongle die in staat is tot 32BIT/768kHz, MQA en DSD512-decodering. Het kost $ 94,99.

Disclaimer: De ddHiFi TC35 Pro Tetris is naar ons opgestuurd in ruil voor onze eerlijke mening in deze review. Veel dank aan ddHiFi om ons deze kans te geven.

U kunt hier lezen over eerdere ddHiFi-producten die op Headfonics zijn beoordeeld.

Let op, deze recensie van 2 pagina’s volgt onze nieuwe scorerichtlijnen voor 2021, waarover u meer kunt lezen hier.

ddHiFi TC35 Pro Tetris

De TC35 Pro Tetris houdt zich niet strikt neutraal. In plaats daarvan koos ddHiFi ervoor om een ​​warme en rijke DAC te creëren, die een snel tempo en een natuurlijk ruimtegevoel aanhoudt dat het potentieel in de meeste IEM’s naar voren zal brengen.

Schuif hier om je score op de uitrusting toe te voegen!84 stemmen

7.9

In 2017 richtte dhr. Demond Ding ddHiFi op en leende zijn initialen aan de naam van het bedrijf. Hoewel ddHiFi relatief nieuw is, is Mr. Ding al geruime tijd actief in de koptelefoonindustrie en heeft hij eerder met zowel FiiO als OPPO gewerkt.

ddHiFi begon met voornamelijk accessoires zoals adapters en DAP-behuizingen, maar sindsdien hebben ze hun productportfolio uitgebreid met IEM’s zoals de Janus die ons kantoor al is tegengekomen voor beoordeling.

Ze hebben ook verschillende dongle-DAC’s uitgebracht en ze hebben een bijgewerkte versie van hun succesvolle TC35 gestuurd, de TC35 Pro.

ddhifi TC35 Pro Tetris
Copyright ddHiFi 2021

Technische hoogtepunten

Intern gebruikt de TC35 Pro een ESS9281AS DAC-chip, een van de nieuwere delta-sigma’s van Sabre. Met deze DAC-chip kan de TC35 Pro PCM-streams decoderen tot 32bit/768kHz, DSD 512 en MQA-decodering, wat ervoor zorgt dat de TC35 Pro toekomstbestendig is wat betreft decoderingsmogelijkheden.

Het uitgangsgedeelte van de TC35 Pro heeft een nominaal vermogen van ongeveer 30mW in 16Ω, 62mW in 32Ω en 7mW in 600Ω.

De TC35 Pro detecteert echter intern de hoofdtelefoonimpedantie die erop is aangesloten om over te schakelen naar de modus met hoge versterking of lage versterking. Dit is een handige functie om ervoor te zorgen dat de TC35 Pro is geconfigureerd in de juiste versterkingsinstellingen voordat hij wordt opgestart.

ddhifi TC35 Pro Tetris

Ontwerp

Iets interessants dat ik bij de TC35 Pro vond, is dat het in 3 vormen wordt geleverd, namelijk de Tetris, het oog en de berg. Alle 3 de ontwerpen hebben identieke specificaties, dus ik durf te veronderstellen dat alle 3 de versies hetzelfde zouden moeten klinken. De versie die naar ons is gestuurd is de Tetris.

Het chassis van de TC35 Pro is gemaakt van 6063 aluminium van vliegtuigkwaliteit, wat betekent dat het chassis klaar is om tegen een stootje te kunnen als het wordt gebruikt als een alledaags draagapparaat. Het aluminium chassis helpt ook om het gewicht van het apparaat laag te houden, waarbij de Tetris slechts 8 g weegt zonder de kabel.

Het Tetris-chassis is een L-vormig apparaat met een USB C-poort aan het ene uiteinde en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan het andere uiteinde. Er is een aparte USB C-kabel nodig om de Tetris-versie van de TC35 Pro aan te sluiten op elke upstream-bronapparatuur.

Houd er rekening mee dat de USB C-kabel directioneel is, dus het volgen van de pijl in de richting van de gegevensstroom is nodig om de kabel goed te laten werken. Dankzij de verwijderbare kabel is de Tetris-versie het meest veelzijdige ontwerp van de 3, omdat het mogelijk is om een ​​Lightning-naar-USB-C-kabel on-the-fly om te wisselen.

IO

Omdat de TC35 Pro een dongle-DAC is, is het ontwerp meer gericht op draagbaarheid dan op functies. De TC35 Pro heeft dus alleen een USB C-ingang, in de vorm van een vrouwelijke USB C voor de Tetris-versie van de TC35 Pro.

Evenzo is de uitvoer op de TC35 Pro ook net zo eenvoudig met slechts een enkele 3,5 mm-aansluiting voor de uitvoer. De 3,5 mm-poort op de TC35 Pro is compatibel met zowel de standaard TRS 3,5 mm-aansluitingen als de TRRS 3,5 mm-aansluitingen die zijn uitgerust met een microfoon of bedieningselementen.

Hoewel de 3 versies van de TC35 Pro intern identiek zijn, geef ik de voorkeur aan de Tetris-versie vanwege de toegevoegde functionaliteit om de gebruiker in staat te stellen verschillende USB C-kabels in te wisselen, waardoor het eenvoudiger wordt om hem via USB A op Apple-apparaten of zelfs een laptop aan te sluiten.

ddhifi TC35 Pro Tetris
Copyright ddHiFi 2021

Koppel

Fysiek heeft de TC35 Pro geen knoppen, het enige dat ik op het oppervlak van de DAC zelf kan vinden, is de kleine LED op het apparaat zelf.

Zodra ik de TC35 Pro op mijn telefoon aansluit, wordt deze normaal gesproken niet geactiveerd als er geen hoofdtelefoon is of als IEM is aangesloten op de uitgang van het apparaat. Pas wanneer een IEM is aangesloten op de 3,5 mm-aansluiting, begint de TC35 Pro iets te decoderen.

De LED op de TC35 Pro geeft de verschillende sampling rates aan waar de DAC op dat moment mee bezig is. Redbook CD-resoluties worden aangegeven door een rode LED, DSD laat de LED wit worden, terwijl DoP een gele LED laat zien, en ten slotte wordt MQA weergegeven door een roze LED.

ddhifi TC35 Pro Tetris

Verpakking & Accessoires

Bij het bestellen van de TC35 Pro met de Tetris optie is er de keuze tussen het toevoegen van een USB C naar USB C kabel, of een USB C naar Lightning kabel, of geen kabel. Voor de TC35 Pro Tetris die naar ons is verzonden, heeft ddHiFi deze verzonden met de USB C naar USB C-kabel.

De TC35 Pro en de USB C-kabel worden geleverd in aparte bruine dozen. Hoewel beide in een enkele doos zouden passen, geloof ik dat de afzonderlijke dozen ze ook in staat stellen om ervoor te zorgen dat beide items zonder krassen aankomen en dat ze elkaar tijdens het transport kunnen raken.

Afgezien van de DAC en de kabel, bevatten de dozen niet veel behalve een kleine handleiding voor de bemonsteringsfrequentie-indicator en de garantiekaart. Beide dozen worden vervolgens gevuld met wat versnipperd papier voor opvulling.

Over het algemeen is de verpakking voldoende om de veiligheid en duurzaamheid van de TC35 Pro tijdens transport en opslag te garanderen.

Geluidsimpressies

Samenvatting

Terwijl de meeste DAC/Amps de neiging hebben om te streven naar een pijnlijk neutrale afstemming, beweegt de TC35 Pro zich van die mal af. Met een algehele warmere toonverschuiving, kan de verhoogde basplank op de TC35 Pro de middenbas op de meeste IEM’s accentueren.

Het middenbereik is natuurlijk meer verzonken ten opzichte van de bas, maar vocale tracks blijven prominent genoeg in de mix. In zekere zin staat het nog steeds op de voorgrond, maar de bas is gewoon een omgeving, waardoor het middenbereik nog steeds centraal staat.

De hoge tonen zijn niet bijzonder weggerold, maar het neemt een stap terug ten opzichte van de meer voorwaartse midrange-respons.

Timbre

Toen ik via de TC35 Pro luisterde, was het eerste dat ik hoorde de toegevoegde rijkdom over het hele frequentiebereik. Natuurlijk is het niet helemaal weelderig en dik, maar er is een gecontroleerd gevoel van rijkdom waardoor het vocale bereik wat meer eufonie kan hebben. Hierdoor blijft het vocale bereik natuurlijk terwijl het meer zoetheid en romantiek in de presentatie injecteert.

Akoestische instrumenten daarentegen hebben een warmere, maar over het algemeen rijkere presentatie. Dit geeft instrumenten zoals piano’s wat glans, terwijl ze nooit overdreven helder worden. Gitaren krijgen ook een vol geluid, terwijl ze wat hoge tonen laten schitteren door de donkere achtergrond.

Met drumhits geeft de basplank het een meer milieuvriendelijke bas. Ondanks de meer verhoogde basrespons, blijft de bas gecontroleerd en snel. Elke drumhit heeft een onmiddellijk gevoel van impact, terwijl hij rond en redelijk gestructureerd is. Basgitaren blijven vloeiend vanwege de rijkere algehele presentatie.

Bekkenhits worden teruggeduwd ten opzichte van de andere frequenties, maar het heeft nog steeds een zoete toonbalans. Wanneer er edgy passages zijn, gluurt de schittering van de hoge tonen er gewoon doorheen, en laat dan net zo snel de rest van de frequenties de controle overnemen. Dit zorgt ervoor dat de hoge tonen niet te fel zijn, terwijl ze wat bijten wanneer dat nodig is.

Staging & dynamiek

Met de warmere toonverschuiving was ik meteen op mijn hoede voor hoe het geluidsbeeld zou kunnen eindigen. Ik was echter verrast hoe de TC35 Pro IEM’s niet in de weg staat die van nature een bredere soundstage-presentatie hebben.

De plaatsing van afbeeldingen is redelijk nauwkeurig, waardoor afbeeldingen op de juiste plaatsen in het geluidsbeeld kunnen worden geplaatst.

De middelste afbeelding is ook coherent, waarbij de zanger nauwkeurig in het midden van het podium wordt geplaatst, terwijl afbeeldingen die zich meestal links of rechts van die afbeelding bevinden, ook correct worden geplaatst. De scheiding tussen de beelden die in het geluidsbeeld worden gevormd, heeft echter de neiging om samen te vervagen.

De diepte in de soundstage is ook verrassend goed. Waar de beelden dieper of meer naar voren kunnen komen afhankelijk van de opname.

Als het gaat om dynamisch bereik, kan de TC35 Pro luidere geluiden gemakkelijker weergeven. Zachtere tonen klinken echter een beetje zwaarder vanwege de warmere toonverschuiving van de TC35 Pro.

Klik op pagina 2 hieronder voor koppelingen en selecteer vergelijkingen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Crossmediaco
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart