Helm Audio Bolt Review | Headfonics Audio-beoordelingen

Helm Audio Bolt is een draagbare MQA- en THX-gecertificeerde USB DAC/hoofdtelefoonversterkerdongle die geschikt is voor PCM 32BIT/384kHz en DSD128. Het is geprijsd op $ 99,99

Disclaimer: De aan ons toegestuurde Helm Audio Bolt is een voorbeeld in ruil voor onze eerlijke mening in deze review. Wij danken het team van Helm Audio om ons deze kans te geven.

Voor meer informatie over Helm-producten die op Headfonics zijn beoordeeld, kunt u hier klikken.

Let op, deze recensie van 2 pagina’s volgt onze nieuwe scorerichtlijnen voor 2021, die u hier kunt lezen.

Roer Audio Bout

De Helm Audio Bolt DAC is een goed voorbeeld van een apparaat dat bewijst dat je geen fortuin hoeft uit te geven om schone, hoogwaardige audio met volledig spectrum te krijgen. De Bolt is een van mijn favoriete dongle-DAC’s in mijn verzameling geworden.

Schuif hier om je score op de uitrusting toe te voegen!86 stemmen

8.3

Het lijkt erop dat Helm Audio en THX synoniem zijn met elkaar en nu nog meer. Dit volgende item voor beoordeling is een ander stuk uitrusting met het THX-keurmerk dat is vrijgegeven door Helm Audio.

In augustus hebben we hun DB12 AAAMP bekeken en vonden het een mooi en veelzijdig apparaat. De oplaadbare batterijgevoede lijnaangedreven versterker had wat THX-technologie en voldoende vermogen voor onderweg scenario’s, maar ik zei dat er een DAC nodig was.

Ik wist dat Helm Audio een THX Micro DAC zou gaan proberen, omdat het voor mij de volgende logische stap was na de release van hun in-line THX-versterker. Dus hier is het en het wordt de Bolt DAC genoemd.

Roer Audio Bout
Copyright Helm Audio 2021

Technische hoogtepunten

De toon van de Helm Audio Bolt is dat het een van de minder dan een handvol micro-dongle-DAC’s is die THX-gecertificeerd zijn en dat ze een niveau in geluidskwaliteitsverbeteringen hebben bereikt in vergelijking met andere vergelijkbare Micro DAC’s door een eenvoudig recept te gebruiken.

Helm Audio isoleerde de DAC-chip fysiek van het USB-circuit en gebruikte een ontwerp met drie oscillatoren, wat resulteerde in ultralage harmonische, overspraak en crossover-vervorming.

Interne hardware

Het hart van de Helm Audio Bolt is een Hyper Stream 2, Quad DAC Sabre 9281A Pro DAC/HPA-chip met Sabre 32-technologie. Deze chip ondersteunt synchrone en asynchrone bemonsteringsmodi en kan de meeste formaten aan.

Via de USB-ingang kan deze chip tot zestien kanalen en/of 8 ingangen en 8 uitgangen tegelijk verwerken. Deze hoeveelheid kracht maakt het mogelijk om digitale muziekformaten hardwarematig te renderen.

Codecs

In dat opzicht, aangezien de interne chip en het ontwerp van de Helm Bolt DAC zoveel weergavevermogen hebben, ongeacht de micro-kleine voetafdruk, profiteerde Helm Audio van die verwerkingskracht en gebruikt het hardware-rendering op dit apparaat.

MQA wordt bijvoorbeeld weergegeven door software op de eerste vouw te gebruiken, maar vervolgens op de tweede en derde vouw met hardwarerendering. PCM en DSD zijn volledig hardware-gerenderd.

De PCM-prestaties zijn volledig in staat om tot 32 bit/384 kHz samplefrequenties aan te kunnen. DSD-capaciteit wordt vermeld als geschikt voor bemonsteringsfrequenties tot 5,6 MHz of DSD128. Daar kan ik mee leven.

Prestatienummers

Ik weet dat de meeste mensen zich vooral bezighouden met de specificaties van het uitgangsvermogen, maar de Bolt DAC heeft zijn uitgangsvermogen vermeld in spanning en vermeldt de specificatie niet in watt. Het heeft een lijst van 1.1V wanneer het apparaat minder dan 150Ω ziet. Als de belasting boven 150Ω komt, stijgt het uitgangsvermogen tot 2 volt.

Ik wou dat er een manier was om het apparaat de hele tijd naar een constante 2-volt output te schoppen. Ik zou zelden een koptelefoon of IEM’s van meer dan 150Ω gebruiken met dit apparaat. Misschien wordt dit gedaan om de hitte tot een minimum te beperken. Bij minder dan 150Ω wordt het apparaat warm en meer bij een werking van meer dan 150 ohm.

Ik ga hier een goed opgeleide audiofiele gok nemen, gebruik mijn spinnenzintuigen om te zeggen dat het apparaat aanvoelt alsof het wattage tussen 50 of 60 mW ligt. Een andere specificatie waar mijn oren gevoelig voor zijn, is de signaal-ruisverhouding en de Bolt heeft een nominale waarde van 120dB, wat erg goed is voor een apparaat van dit type.

De frequentierespons wordt gegeven als 20Hz tot 20kHz. THD wordt vermeld als 0,0008% bij minder dan 150 ohm en 0,0013% bij meer dan 150Ω. De vermelde specificaties voor de Helm Audio Bolt DAC zijn op papier helemaal niet slecht en lezen als specificaties voor een goed full-sized component, natuurlijk behalve het vermogen.

Roer Audio Bout

Ontwerp

De Helm Audio Bolt heeft alle elektronische componenten geïnstalleerd in een kleine rechthoekige metalen schaal afgewerkt in matzwart met Helm Audio en MQA-logo’s in contrasterend wit.

Aan het ene uiteinde van de behuizing bevindt zich een vergulde verzonken 3,5 mm enkelzijdige hoofdtelefoonuitgang die ook kan worden gebruikt als een line-level drive. De krik zelf heeft krikdetectie en vochtbeschermingsfuncties.

Aan het andere uiteinde bevindt zich een zwartgekleurde, in paracord gewikkelde kabel die eindigt op een mannelijke USB-C-stekker. Beide uiteinden van de kabel hebben kleine trekontlastingen in zwarte rubberen doorvoertule.

Het hele samenstel meet iets meer dan vier centimeter. Het gewicht is met een zeer lage 7,09 g en dit alles in combinatie maakt dit apparaat zeer draagbaar. Bulk en gewicht zijn een stuk lager gehouden.

Roer Audio Bout

IO

De enkele 3,5 mm-stekker is een uitgangsaansluiting met één uiteinde en in tegenstelling tot de DB12 AAAMP accepteert de stekker een TRRS-kabel met 3,5 mm-stekkermicrofoon, maar ik kon niet verifiëren of de microfoon rechtstreeks met de bout zou werken.

Hoewel de Bolt DAC een moderne USB-C-stekker gebruikt, werkt hij nog steeds via een retro USB 2.0-poort. Ik heb de Bolt DAC meestal met mijn desktop-pc gebruikt en het lijkt erop dat de snelheid van de 2.0-poort meer dan genoeg was om het apparaat te voeden en geen buffer- of latentieproblemen te veroorzaken.

De USB-ingang ondersteunt master- en slave 32-bits PCM-, DSD-, DOP-, SPDIF- en MQA-formaten. Alle signaalverwerking wordt gedaan op een 64-bits accumulator en een 32-bits proces.

Roer Audio Bout
Copyright Helm Audio 2021

Bekabelde connectiviteit

USB-DAC

Ik gebruik wel slimme apparaten, maar ik ben meestal een pc-man die thuis blijft en stuurprogramma’s maken me wat zorgen, maar de Bolt DAC is volledig een plug-and-play-apparaat, tenminste op Windows 10. Ik heb de Helm Audio-website gecontroleerd op stuurprogramma’s of firmware-updates en kon geen van de twee vinden. Wat ik wel vond, waren veel instructies over het instellen van de dongle-DAC.

Ik hoefde echter helemaal geen instructies op de website voor algemeen gebruik te doorlopen. Ik heb de Bolt DAC op mijn pc aangesloten en het werkte gewoon. Ik heb de samplefrequentie en bitdiepte hoger ingesteld, maar dat is het dan ook. Ik draaide Windows Media, Foobar en alles met alle audioformaten die ik had zonder problemen of ingewikkelde installatieprocedures.

Ik ken een groot deel van de pc-gemeenschap in mijn omgeving, dus tegen hen zeg ik vaak dat ze weg moeten van de ouderwetse geluidskaarten met soms buggy-stuurprogramma’s en gewoon zoiets als de Bolt DAC moeten kopen. Ik was er helemaal tevreden mee qua prestaties, vooral als je IEM’s of dynamische driver-koptelefoons gebruikt die redelijk efficiënt zijn.

En nog een ander veelzijdigheidspunt van de Bolt DAC is dat hij kan worden gebruikt als een stand-alone lijnaansturende USB DAC. Neem gewoon een 3,5 mm naar RCA-kabel en voer die naar een RCA-ingangssectie van een luidsprekerversterker, of een hoofdtelefoonversterker om moeilijk te besturen blikken te bedekken.

Roer Audio Bout

USB-OTG

Op het Android-front werden dezelfde resultaten behaald. Ik gebruik meestal Android 10 en om eerlijk te zijn, ik ben niet echt een Apple-productman, dus mijn excuses, maar ik heb dit apparaat niet op een iPhone getest.

De Bolt DAC is gespecificeerd om prima te werken op Apple-apparaten, maar u moet een aparte bliksemadapter aanschaffen die niet is meegeleverd. Helm Audio zou er een moeten bevatten om alle bases uit de doos te dekken.

Op Android 10 gebruikte ik Jet Audio, YouTube, Pandora en zelfs wat Tidal zonder problemen. Elke app en elk muziekformaat speelde prima mee op de Bolt zonder enige vorm van setup.

Roer Audio Bout

Verpakking & Accessoires

Als je de doos opent zie je niet de Bolt DAC, je ziet de zwarte kunstleren opberg- of draagtas, deze heeft beide functies. De DAC wordt verzonden in het zakje. De doos zelf is matzwart met een wit gekleurd Helm Audio-logo en een korte productbeschrijving. Het zakje in de doos is ook zwart en heeft een Helm Audio-logo in reliëf.

De Bolt DAC, de tas, een degelijke USB-C naar full-size mannelijke USB-adapter en een gebruikershandleiding zijn inbegrepen. Een eenvoudige en effectieve verpakking zoals deze werkt voor mij omdat het product comfortabel van binnen zit en alleen een ernstig ongeluk de inhoud zou beschadigen.

Klik op pagina 2 hieronder voor geluidsimpressies en selecteer vergelijkingen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Crossmediaco
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart